joi, 26 iunie 2014

HETEROTRANZIŢII ÎN VIAŢA ACADEMICIANULUI ALEXEI SIMAŞCHEVICI

Heterotranziţii în viaţa academicianului Alexei Simaschivici / Acad. de Ştiinţe a Moldovei, Inst. de Fizica aplicată. - Ch.: S. n., 2009 ( Tipogr. " Elan Poligraf " SRL ). - 80 p.
ISBN 978-9975-66-142-3
"Această culegere reprezintă un volum omagial, dedicat savantului, fizicianului, pedagogului Alexei Simaşchevici, la împlinirea a 80 de ani de la nasştere şi 55 ani de activitate ştiinţifică, didactică şi social - politică. Volumul reprezintă omagierea Omului, cinstirea contribuţiei sale în ştiinţa modernă, în pregătirea specialiştilor în domeniul fizicii semiconductorilor.
În cel de-al doilea deceniu al vieţii sale, academicianul Alexei Simaşschivi vine ca un om împlinit, care, fiind înconjurat de dragostea celor apropiaţi, s-a realizat cu succes în activitatea profesională.
O parte din rezultatele acestei activităţi este reflectată în cele peste 550 de lucrări ştiinţifice publicate, inclusiv 4 monografii, 6 lucrari didactice, 26 brevete. Cealaltă parte, de asemenea valoroasă, este reprezentată de discipolii săi şi acei doctoranzi şi studenţi, ce l-au urmat pe domnul Simaşchevici nu numai ca pe un dascăl în profesie, dar şi ca pe Omul, care întotdeauna s-a manifestat drept exemplu de cumsecădenie între colegi, de compartament corect cu subalternii şi demn cu persoanele suspuse.
Autorii articolelor incluse în volum sunt membri ai comunităţii ştiinţifice din Moldova, profesori ai diferitor universităţi, prieteni din tinereţe şi, desigur, discipoli ai omagiatului..."
                              Directorul Institutului de Fizică Aplicată, membru corespondent, Leonid Culiuc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu